lunes, 19 de septiembre de 2011

PLE (Entorn Personal d'Aprenentatge)



L'entorn personal d'aprenentatge és la suma de diferents aplicacions de les noves tecnologies utlitzades pel nostre propi aprenentatge. La majoria d'aquestes aplicacions són webs 2.0, per tant, permeten conectar informació de diverses fonts. Cal afegir que el PLE és sempre personal i, per tant, intransferible. Tot i així, el fet que cada persona tingui el seu propi PLE ajuda a que cadascú aporti diferents idees, conceptes, pensaments, sensacions...al que s'anomena una comunitat d'aprenentatge virtual on tothom aprèn de tothom i on es van ajudant els uns als altres.

Aquest és el meu ple on s'inclouen totes aplicacions i les eines TIC que utilitzo. Algunes són per a compartir arxius,com ara, google docs, gmail, hotmail...; altres serveixen per accedir a la informació i compartir-la, com és el cas de google, alguns blogs; també hi ha per a comunicar-me amb altres usuaris, com ara, xarxes socials (Twitter, facebook) i missatgeria instantànea (messenger, hotmail). Al meu ple també he inclòs els programes per a fer presentacions que són els que jo utilitzo, com ara, powerpoint, slideshare i flickr.
Aquest és el meu primer ple, espero haver-lo ampliat a cap al final de l'assignatura amb l'ajuda de les aportacions dels companys de classe en la nostra comunitat d'aprenentatge virtual.

És molt important tenir-lo present ja que ens permet saber i orientar el nostre aprenentatge mitjançant les noves tecnologies. Per això és important ajudar als nens a que ells mateixos vagin confeccionant el seu propi PLE i que el sàpiguen anar gestionant ja que és la manera de veure l'aprenentatge i el bagatge no només a nivell digital i informàtic sinó també a nivell de contingut. Així també els nens s'adonen de la importància d'anar actualitzant-se al llarg de tota la vida, el que actualment s'anomena Aprenentatge al llarg de la vida.

Fonts: http://tallerple.wordpress.com/1-ple/ ,