martes, 22 de diciembre de 2009

Museu Abelló

DESCRIPCIÓ:
El divendres de la setmana d'activitats extraordinàries vaig a estar al museu Abelló de Mollet. És un museu d'art. Aquest museu disposa d’un programa de visites i tallers adreçats als diferents nivells educatius. A través dels diferents recorreguts s’observa una selecció de les obres exposades i es provoca el diàleg i la reflexió amb l’objectiu de conèixer diferents procediments artístics i altres conceptes relacionats amb l’art. He de dir que també tenen activitats familiars per al cap de setmana. Els nens primer veuen el museu i després van a l'altre edifici que és la casa del pintor.
Presenta diferents serveis per a cadascun dels cursos.
Els d'educació infantil:
Títol: Obrim l’armari (maleta educativa de la Casa del Pintor Abelló)
Descripció: Treball previ a l’escola amb una maleta educativa en format d’armari rober de joguina, que conte un DVD i diversos jocs per treballar el contingut de la Casa del Pintor i la figura de Joan Abelló. Posteriorment es fa una visita a la Casa del Pintor.
Objectius: Conèixer, experimentar, reflexionar, treballar en grup, ampliar la mirada i els sentits.
Taller: Nova col·lecció de postals. Es portarà a terme a l’aula, un cop feta la visita, i consistirà en la participació de l’inici d’una nova col·lecció de postals. El dossier d’ús de la maleta conté propostes de treball plàstic diferents, relacionades amb l’obra de Joan Abelló
Durada: Visita de 45 minuts
Preu: 2 € per persona (inclou la visita i l’ús de la maleta)
Els de primària del cicle inicial:
Títol: Maletes de Viatge
Descripció: Treball previ a l’escola amb 7 maletes educatives on s’inclouen: 5 jocs, Dvd i un dossier pedagògic explicatiu perquè els professors ho puguin treballar a la classe.
Objectius: Observar, manipular i experimentar amb les maletes de viatge per descobrir diferents mitjans de transport que es fan servir per viatjar arreu del món. Descobrir a la casa diferents exemples gràfics d’alguns d’aquests vehicles.
Taller: La maleta de presentació té unes cartolines per a construir un mòbil amb el mitjans de transport per quedar-se a cada classe, El dossier inclou diferents propostes plàstiques per a treballar a l’aula.
Durada: Visita 45 minuts.
Preu: 2 € per persona.
Els de primària de cicle mitjà:
Títol: Abelló, el pintor viatger
Descripció: Visita dinamitzada amb taller opcional.
Objectius: Fer un recorregut imaginari a través de les pintures de viatges de Joan Abelló; dialogar sobre la diversitat de paisatges i de cultures.
Taller: Elaboració del propi viatge. A partir de diferents materials visuals, l’alumnat elaborarà el seu propi viatge.
Durada: Visita de 45 minuts.
Preu: 2 € per persona, si fan visita i taller.20 € per grup/classe, si sols fan la visita dinamitzada.
Els de primària de cicle superior i l'ESO:
Títol: Un món de paisatges
Descripció: Visita comentada i taller.
Objectius: Mostrar el paisatge com a font d’inspiració artística i explorar les relacions entre el paisatge escrit i el paisatge pintat a partir de l’anàlisi d’alguns exemples literaris i plàstics.
Taller: S’enviarà informació a principis de setembre.
Durada: 1 hora i 30 minuts.
Preu: 2 € per persona
REFLEXIÓ:
Personalment aquest museu em va agradar molt. Tenen activitats adreçades a cadascuna de les edats i això està molt bé. Els petits s'ho passaven molt bé que són els que jo vaig poder veure. Vaig estar amb els de segon de primària. Va ser una experiència molt maca, em vaig divertir molt. L'únic inconvenient és que s'em va passar l'hora massa ràpid.

No hay comentarios:

Publicar un comentario