lunes, 16 de noviembre de 2009

Setmana d'activitats extraordinàries 16/11/09







El cibernàrium és un centre d'alfabetització i capacitació digital que va dirigit a tots els ciutadans. Avui, dia 16/11/09 hi hem anat ja que teníem una conferència a càrrec de José Manuel Pérez i Santiago Tejedor, professors del Departament de Periodisme de la UAB.


En aquesta conferència s'ha parlat de l'ús de les noves tecnologies a la societat actual, però el tema central ha sigut la web 2.0 i l'educació. Parlaven de que la societat ha anat canviant al llarg de tota la història i que cada cinc segons mor un nen als paisos en vies de desenvolupament. Això és evident que ha de canviar. Ells deien que esperen que la web 2.0 ajudi a canviar la situació.


Explicaven la història de les escoles començant per l'escola filosófica, seguit de les escoles del llibre sagrat, tallers gremials, escola burgesa i per últim l'anomenada escola "reserva". A aquesta última se la està qualificant com a centralitzadora, burocràtica, homogeneïtzadora, desincentivadora de l'aprenentatge i potenciadora de la dòcilitat.


Com he dit abans, la societat ha anat cambiant i les tecnologies també. Al 1964 estàvem amb la cinta de casset, al 1977 va sortir el primer ordinador, al 1981 el primer compact disc i al 1995 l'mp3. Això eren uns exemples per demostrar que els temps passen i les tecnologies avancen molt ràpidament.


Quan parlaven de la web 2.0 parlaven de la web de la "gente". Amb la següent foto es veurà clarament per què.



La web 2.0. té una notícia bona i una altra de dolenta. La bona és que "Con internet todos pueden informar" i la dolenta és que "con internet todos pueden informar". Això vol dir que el fet de que tots hi poguem contribuir té els seus avantatges i els seus inconvenients. Tothom pot veure lo de tothom i això a vegades pot portar confusions, problemes,etc...
En resum:

web 1.0

- Lectura

- Pàgina (idea de llibre)

- Estàtica

- Navegador

- Client-Servidor

- Webmasters

- Geeks (experts informàtics)



web 2.0

-Lectura i escriptura compartida

- Missatge, article, post.

-Dinàmica

-Navegador, lector RRS

-Serveis web

-Tots

-Aficionats


Per últim la web 2.0. confia en els seus usuaris, potencia les experiències dels mateixos, permet jugar i en ella no està determinat el comportament de l'usuari.



REFLEXIÓ

Penso que ha sigut una conferència molt interessant encara que des del meu punt de vista ha sigut molt extensa. He après moltes coses noves sobre les noves tecnologies i he creat un ampli esquema de coneixement pel que fa a la web 2.0. i la importància d'aquesta en l'educació.




















No hay comentarios:

Publicar un comentario