miércoles, 28 de diciembre de 2011

ALUMNES NOUVINGUTS I LES TIC



El grup format pel Sergi Rella, Josep Fonsalba, Encarni Bosch i Esther Aldehuela van presentar-nos una sèrie d'alternatives per a treballar les TIC amb alumnes nouvinguts.

Aquest grup ens van mostrar uns recursos que motiven als nens a aprendre i que faciliten l'aprenentatge de l'idioma. La resta de companys havíem d'anar completant uns Jclics que van fer ells mateixos. Després vam fer una posada en comú de la nostra experiència a les escoles de pràctiques i el que vam poder veure és que en la majoria de casos els mestres no tenen en compte les TIC i en els casos que si, fan servir Jclics.

Per acabar la seva exposició ens van mostrar unes pàgines webs on hi havien recursos útils per a treballar el tema de la inclusió dels alumnes nouvinguts. Aquests recursos no només són per a l'alumnat nouvingut sinó també per a la seva família i per al professorat. Aquests recursos són:





En aquesta exposició, només van poder participar a la part pràctica aquells que s'havien oferit voluntaris.

No obstant, vaig trobar molt interessant el tema i també molt útil. La veritat és que mai me l'havia plantejat el tema de les TIC per a ajudar als alumnes nouvinguts. Els recursos que ens van donar van estar molt bé i si algun dia tenim alumnes nouvinguts a la classe no dubtare en agafar-los.

No hay comentarios:

Publicar un comentario