miércoles, 28 de diciembre de 2011

LES TIC I L'EDUCACIÓ INCLUSIVA

Aquest tema el vam explicar el nostre grup, format per: Mònica Gutiérrez, Maria Garcia, Eva Ladevesa i Mònica De Haro. La intenció del nostre treball era explicar com les TIC ajuden i integren a les persones amb necessitats educatives específiques perque creiem en la inclusió.

A partir d'aquí vam fer una breu introducció del nostre treball tenint en compte la justificació del tema i vam explicar que ens vam centrar en la discapacitat visual perque haviem anat a un centre de recursos per a persones amb aquesta discapacitat. També vam crear una pàgina web, que té un marc teòric on es defineixen les diferents discapacitats, en especial la visual, i s'inclou un recull de pàgines web amb recursos per a treballar les diferents discapacitats a l'aula o a l'escola. A la web,també hi ha una part pràctica on s'inclou un anecdotari, un canal de youtube amb els videos del centre de Joan Amades, i el jaws, un programa amb el qual els companys havien d'experimentar. També vam fer una menció especial a la pàgina web ecomlab, ja que és una pàgina molt recomanable per introduir aquest tema amb els nens perquè té jocs, activitats,preguntes... que faciliten la seva comprensió.
A la part pràctica vam voler fer-vos sentir en la pròpia pell el que senten aquestes persones en quant a les TIC, vam fer incís en l'utilització de JAWS.
Jaws és un programa informàtic que permet a les persones amb discapacitat visual accer al contingut de les dreceres d’Internet.
Aquesta eina s’encarrega de llegir la pàgina, fent referència als títols, continguts, llistes, taules inclús la descripció d’imatges i gràfics d’aquelles pàgines que disposen d’una total acessibilitat en el seu desenvolupament i edició, i que ha aconseguit les pautes d' W3C que fan possible que els seus continguts puguin ser consultats per tothom, sigui quina sigui la discapacitat.A més d’accedir a la lectura de continguts de pàgines, també permet realitzar altres operacions en xarxa com enviar correus electrònics, emplenar formularis, etc.
A la lectura del contingut, Jaws informa de gràfics, enllaços, etc prèviament explicitant la mateixa paraula. Ex: gráfico, enlace...

El fet de crear la pàgina web també el vam fer amb la intenció de tenir-la per a poder fer ús d'ella, especialment, els recursos per si en el futur ens trobem amb algun alumne amb alguna discapacitat i no sabem què fer. Ja sabeu, podeu entrar-hi sempre que ho necessiteu!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario