lunes, 26 de diciembre de 2011

EVEA

Durant les dues darreres setmanes de classe s'han estat fent les exposicions de grup sobre algun aspecte relacionat amb les TIC.




El primer grup, format per la Sandra Pérez, l'Elisabeth Torras i l'Adrià Pérez va tractar els EVEA(Entorn Virtual d'Aprenentatge). La introducció ha estat la part més teòrica del treball, l'han fet a través d'una presentació de Prezi. Han utilitzat com a suport un Moodle on han fet participar al públic i també han passat un qüestionari.


Els Evea són un sistema software pensat perquè els mestres puguin dissenyar un espai d'aprenentatge on els alumnes puguin complementar la seva formació a través de la realització de glossaris, fòrums, xats, qüestionaris, activitats... A través d'aquests software ens permet els alumnes construir el coneixement i també permet poder ampliar-lo amb el treball cooperatiu.


Els entorns virtuals d'aprenentatge hi han de dos tipus els de pagament i els de codi lliure.


Les conclusions les han fet els alumnes i han estat més dinàmiques ja que es basaven en les seves experiències pròpies. El que més m'ha agradat d'aquest grup és que van analitzar la realitat escolar a partir de les seves experiències a les escoles de pràctiques.
Com a avantatges és una eina útil per a penjar recursos i que permet un seguiment fins i tot fora de l'horari escolar. Com a inconvenients, potser que requereix molt de temps.

En la meva opinió, els EVEA són una eina molt útil que permeten dipossar de tots els continguts de manera organitzada i des de qualsevol lloc, a l'hora que es té accés a activitats i materials complementaris i es pot interacturar amb altres alumnes.

Jo personalment coneixia el nom dels EVEA però no tenia ben bé clar el concepte. M'ha anat molt bé que fessin aquest treball ja que m'ha servit per a conèixer de debó aquesta eina tan interessant i així podré utilitzar-la quan treballi de mestra.


Si voleu més informació, aquí deixo la pàgina web oficial dels evea:
http://www.evea.es/

Font: http://evea.es/, http://etorras.blogspot.com.es/search/label/EVEA



No hay comentarios:

Publicar un comentario