lunes, 26 de diciembre de 2011

LA PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA


A la classe d'utilització didàctica de les TIC vam treballar durant un sessió la utilització de la pissarra digital interactiva. Sota el meu punt de vista, és una eina molt innovadora i un recurs molt útil per a poder ensenyar amb els nens. Penso que des de la part de noves tecnologies és una de les qüestions més importants que hi ha. Cal dir que és una eina amb molt de profit i de molta utilitat però sempre i quan es faci un bon ús d'ella. Per a poder integrar totalment les PDIS a les aules també s'ha de conscienciar al professorat i formar-lo en aquest aspecte tot i que hi ha mestres que no saben veure la part positiva de les TIC a les escoles i prefereixen no fer ús d'elles o fer-hi molt poc i per obligació del centre. Hi ha d'altres mestres que no, que treballen molt bé i creuen en les noves tecnologies com a una part fonamental de l'aprenentatge. S'ha de lluitar per a integrar-les molt bé a les escoles perque formen part de la societat en què vivim.
Pel que fa a la pissara digital en si, hi ha de molts tipus, cadascuna té les seves aplicacions. Una de les més conegudes i que vam treballar a la classe va ser la del programa SMART.
Les parts de la pissarra digital són:
- Per una banda, la pantalla interactiva electro-imantada enganxada a la paret amb un suport metàlic.
- Per una altra, un projector que projecta la imatge de l'ordinador a la pantalla interactiva ja que es troben conectats.
- També els llapissos interactius que en veritat no pinten sinó que la mateixa pissarra pinta del color que hi falta.
- Una enregistradora de vídeo, que permet deixar constància de les accions dutes a terme a la pantalla interactiva.
- Una capturadora de pantalla, que permet fer una fotografia del que es mostra a la pantalla.
Aquesta sessió, personalment, va ser molt profitosa ja que jo no havia vist mai el funcionament de la pdi i tenia la necessitat de saber sobre això ja que aviat serem mestres i en els temps que corren no podria estar sense saber com funcionar la pissarra digital interactiva. Va ser la sessió que més em va agradar pel profit que li vaig treure.
Aquí us deixo un blog on trobar recursos sobre la pissarra digital:

No hay comentarios:

Publicar un comentario