martes, 27 de diciembre de 2011

PROJECTES TELEMÀTICS COOPERATIUS



El Gerard Garcia, el Roc Molina i l'Anna Díaz han fet el treball sobre els projectes telemàtics cooperatius. És una manera de treballar de forma interdisciplar fent servir les TIC com a recurs. (projecte telemàtic senzill)


Permet dur a terme activitats a través d'internet treballant amb altres escoles...(projecte telemàtic més complex) però per poder realitzar-ho necessites tenir un compromís amb el projecte. Aquests tipus de projectes en xarxa tenen un gran potencial i una gran funcionalitat ja que són molt atractius visualment i alhora un element motivador, especialment per als nens de primària. L'XTEC (xarxa telemàtica de Catalunya) és el projecte telemàtic cooperatiu més conegut i important a Catalunya. És un projecte que va crear el Departament d'Educació que pretén contribuir en l'educació interpersonal a distància, el treball en equip, aportant noves tècniques d'informació i documentació.

Com a part pràctica, els nostres companys ens han proposat una activitat en la qual es demanava que forméssim grups com si fóssim escoles i completéssim un àlbum sobre les diferents etapes de la història. Havíem d'explicar algunes característiques de l'edat antiga, l'edat mitjana, l'edat moderna i l'edat contemporània. Ha estat una manera molt divertida i creativa per a poder entendre el concepte de projecte telemàtic i també el fet d'intentar realitzar un.


Considero que són una eina molt interessant per a treballar amb els nostres alumnes. Amb els projectes es poden treballar qualsevol tema i a més personalitzar i treballar a distància en qualsevol moment. El més important dels projectes és que parteixen dels mateixos interessos dels alumnes quelcom que considero bàsica per a poder entendre l'aprenentatge significatiu.

Pel que fa a l'exposició, van començar fent una introducció. La part procedimental ha servit per veure un exemple de com treballar-ho. Hem pogut viure en primera persona el conte que havíen creat. Personalment, penso que el fet d'haver-ho vivenciat en primera persona m'ha permès entrar-hi més i conèixer millor aquest recurs. La idea de conectar amb diferents escoles m'ha semblat molt bé i a més m'he fet la idea amb la simulació de la resta de grups.



Un exemple de projecte telemàtic destinat al treball dels sentits dels nens de cicle inicial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario