martes, 27 de diciembre de 2011

PROJECTES TELEMÀTICS COOPERATIUSEl Gerard Garcia, el Roc Molina i l'Anna Díaz han fet el treball sobre els projectes telemàtics cooperatius. És una manera de treballar de forma interdisciplar fent servir les TIC com a recurs. (projecte telemàtic senzill)


Permet dur a terme activitats a través d'internet treballant amb altres escoles...(projecte telemàtic més complex) però per poder realitzar-ho necessites tenir un compromís amb el projecte. Aquests tipus de projectes en xarxa tenen un gran potencial i una gran funcionalitat ja que són molt atractius visualment i alhora un element motivador, especialment per als nens de primària. L'XTEC (xarxa telemàtica de Catalunya) és el projecte telemàtic cooperatiu més conegut i important a Catalunya. És un projecte que va crear el Departament d'Educació que pretén contribuir en l'educació interpersonal a distància, el treball en equip, aportant noves tècniques d'informació i documentació.

Com a part pràctica, els nostres companys ens han proposat una activitat en la qual es demanava que forméssim grups com si fóssim escoles i completéssim un àlbum sobre les diferents etapes de la història. Havíem d'explicar algunes característiques de l'edat antiga, l'edat mitjana, l'edat moderna i l'edat contemporània. Ha estat una manera molt divertida i creativa per a poder entendre el concepte de projecte telemàtic i també el fet d'intentar realitzar un.


Considero que són una eina molt interessant per a treballar amb els nostres alumnes. Amb els projectes es poden treballar qualsevol tema i a més personalitzar i treballar a distància en qualsevol moment. El més important dels projectes és que parteixen dels mateixos interessos dels alumnes quelcom que considero bàsica per a poder entendre l'aprenentatge significatiu.

Pel que fa a l'exposició, van començar fent una introducció. La part procedimental ha servit per veure un exemple de com treballar-ho. Hem pogut viure en primera persona el conte que havíen creat. Personalment, penso que el fet d'haver-ho vivenciat en primera persona m'ha permès entrar-hi més i conèixer millor aquest recurs. La idea de conectar amb diferents escoles m'ha semblat molt bé i a més m'he fet la idea amb la simulació de la resta de grups.Un exemple de projecte telemàtic destinat al treball dels sentits dels nens de cicle inicial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario