martes, 29 de diciembre de 2009

Intervencions a destacar

Penso que les intervencions més destacades del meu bloc en quant a l'assignatura Gitic són la de Síntesi i la de l'anàlisi de l'anunci (Sessió 6).

La de Síntesi l'he triat perquè és la intervenció que més m'ha fet reflexionar i la de l'anàlisi de l'anunci l'he escollit perquè va ser una manera molt especial de treballar les TIC amb la llengua catalana. Aquesta última va ser una intervenció molt especial i és la que més m'ha agradat per l'aprenentatge que ha hagut al darrera.

Aquí deixo els enllaços de les dues intervencions:

Sessió 6 anunci: http://monikablanquerna.blogspot.com/2009_10_01_archive.html

Síntesi: http://monikablanquerna.blogspot.com/search/label/GITIC

Gestió de la informació i TIC

SÍNTESI

La meva experiència amb el bloc personal ha sigut molt bona ja que m'ha servit per poder portar al dia totes les activitats realitzades a l'assignatura de GITIC. Al principi aquesta eina de treball pensava que no tenia molta utilitat però a mesura que anava avançant el semestre em vaig adonar de què això no era així sinó que era una eina molt eficaç per treballar.


Actualment, es parla de la importància de les noves tecnologies a les aules i què millor manera de treballar amb elles mitjançant aquest portafoli personal. Quan vaig arribar a aquesta facultat una de les coses que més em va cridar l'atenció era que treballaven amb les TIC i després d'haver cursat un semestre aquí penso que és una de les millors coses que ofereixen en aquesta universitat ja que ens preparen molt bé per al futur, i en el cas de la nostra carrera encara més.


Finalment he de dir que com a experiència personal és una experiència molt innovadora i alhora enriquidora en quant a bagatge personal i vocacional ja que, com a futurs mestres, hem de saber utilitzar les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Comunicació oral, escrita i digital

CONCLUSIÓ

Penso que aquesta assignatura ens ha servit per a molt a cadascun de nosaltres ja que, com a futurs mestres, hem practicat el que és parlar en públic. Se suposa que l'objectiu d'aquesta assignatura era això de expressar-nos en públic i crec que la mestra ha sabut com fer-ho per dur a terme l'objectiu plantejat. Hem fet tota mena d'activitats per poder assolir les competències: hem fet debats, recitacions, exposicions orals, treballs de classe,etc...


En definitiva, ha sigut una classe on s'ha treballat molt i això és important. Jo personalment, he perdut aquesta por escènica desde que he cursat aquesta assignatura. Abans no m'expressava tant en públic però gràcies a Comunicació oral, escrita i digital ho he superat i ja sé com controlar els nervis abans d'una exposició oral. M'ha ajudat molt i m'ha enriquit com a persona.

Seminari 5


Seminari 5

No m'agradaria acabar aquest seminari tan especial sense fer cap valoració final després de tot el semestre que hem passat junts. Han sigut moltes les hores que hem estat junts a classe, expressant-nos lliurement, escoltant-nos els uns als altres, compartint anècdotes, somriures, mirades...
La veritat és que ha sigut un seminari molt especial, tots ens portàvem bé i no hi havia cap dolor de cap entre nosaltres sinó tot el contrari, érem com si ens coneixèssim de tota la vida. M'he trobat molt agust amb cadascú de vosaltres i sempre m'he sentit escoltada per tots. Us volia donar les gràcies per haver-me fet compartir tots aquests moments de complicitat, d'unió, d'alegria i per haver estat sempre aquí quan us he necessitat per a alguna cosa.
Mil gràcies!!!

Àngel Carrillo, Laura Millán, Eva Gómez, Marta Juny, Elena Carmona, Ethel Nogués, Helena Vall, Sergio Ramírez, Pau Nin, Blanca Vivet, Sonia Pérez, Cristina Sansalvadó, Javi Garcia, Ariadna Garcia, Annabel Fontanet.

Autoavaluació

Elecció del text

A l'hora d'escollir el text vaig escollir aquest perque penso que és un text molt emotiu.

Expressió oral

Penso que m'he expressat amb molta normalitat i naturalitat.

Mirada

Mirava a tot el públic.

Veu

Seguia un to de veu adequat i constant, encara que penso que vaig fer les entonacions correctament.

Postura

Estava una mica rígida però dintre de la normalitat.

Gesticulació

No he gesticulat massa.

Control dels nervis

Estava molt nerviosa però penso que al final vaig saber controlar-los encara que vaig tenir que mirar al paper alguna vegada degut als nervis.

Vídeo recitació

Gestió de la informació i TIC

Aquí us deixo l'enllaç del vídeo que vam fer la Sara Olmo, la Mònica Gutièrrez i jo.


http://saraolmo.blogspot.com/2009/11/sessio-7-gestio-de-la-informacio-i-tic.html

domingo, 27 de diciembre de 2009

comunicació oral, escrita i digital

DESCRIPCIÓ


El dia 21 de desembre a la classe de comunicació oral, escrita i digital vam començar la classe, com cada dilluns, amb les exposicions de territori. Aquest dia ens va tocar al meu grup, la Marta Juny i jo. Nosaltres vam fer els dialectes. El mateix dia també van exposar la Mònica Gutièrrez i l'Eva Gòmez que ho feien sobre els plats tradicionals catalans, el Cristian Cubillo i l'Albert Guix que ho feien sobre el modernisme i el David Cortés i la Irene que ho van fer sobre San Sebastià. Una vegada vam acabar de fer les exposicions ens van deixar marxar de la classe.


REFLEXIÓ


Aquesta classe va ser molt curta ja que no va durar ni una hora. Penso que les exposicions van sortir bé encara que la meva, personalment, va quedar una mica malament pel que fa al temps. La Marta i jo, com que feiem el treball sobre els dialectes, volíem ensenyar-vos uns fragments d'
àudio perque puguéssiu escoltar les diferències de cada dialecte però vam tenir un problema i no se sentia l'àudio quan vam arribar a la universitat. És per això que vam decidir deixar tots els audios per al final. Després d'haver estat ensallant l'exposició vam veure que s'ens feia molt llarga i passava del temps acordat. Per tant, el que vam fer va ser reduir l'exposició i vam tornar a ensallar-la i ens sobraben gairebé 40 minuts. Al comprovar-ho moltes vegades vam acordar que ja estava bé ja que així podriem possar els audios sense cap mena de problema. Quan vam començar l'exposició ens vam confiar massa i no ens va arribar el temps. La veritat és que ens va sentar molt malament perquè sí que ens ho vam preparar.

Comunicació oral, escrita i digital

El passat dia 14 de desembre, com cada dilluns, es van fer les exposicions del territori. Aquest dia van exposar la Sara Omo, la Elena Ruiz, l'Elena Carmona, l'Alba Estragué, el Javi Garcia, la Natàlia Carrique, el Carles Costa i l'Esteve Clop.
El dia 18 va ser un dia diferent, no només es van fer les recitacions i els debats sinó que també vam fer tot allò que teníem atrassat. Per exemple, alguna recitació, algun Qui ets tu?, etc. Després van fer l'Ariadna Garcia i la Norma Augusto la exposició de terrotori ja que va haver-hi un problema i no el podien fer el dia que els hi tocava. Per acabar vam fer l'avaluació de l'assignatura i vam acabar la classe amb el poema que la Lluïssa ens va recitar.

15/12/2009 Gestió de la informació i TIC

El dia 15 de desembre en Xavier ens va parlar de l'exàmen. Va dir que es faria el dia 13 de 10 a 12 però que calcula que seria d'una hora i mitja a l'aula B3-02 i que el teníem que fer amb Word perque després el teníem que imprimir. Ens va dir que l'exàmen tindria cinc preguntes, quatre d'elles curtes d'un punt i mig i l'altra més llarga. Dos d'elles faran referència a algun procediment treballat a classe, altres dues faran referència als conceptes i l'última un tema per a desenvolupar, com ara, la digitalització, el llenguatge audiovisual, l'hipertext, les xarxes de coneixement, la web 2.0, les metàfores, entre altres.
Vam estar parlant sobre cadascun d'aquests conceptes i vam fer un 6x6 a la classe. Això consistia en què teníem que contestar sis preguntes en sis minuts. Ens vam posar per grups i vam ser molt entretingut i a la vegada enriquidor perquè vam estar repassant els conceptes de l'assignatura.

seminari 16/12/2009

DESCRIPCIÓ

Aquest dia va ser l'ultim que es va fer seminari. La lectura en veu alta li va tocar al Sergio i va fer una comèdia molt interessant i molt divertida. Més tard, vam entregar el treball del llibre l'elogi de la feblesa del Jollien. Vam estar parlant sobre el llibre i vam fer la posada en comú. Després de estar una bona estona parlant d'això vam parlar de les sortides a les institucions educatives del divendres de la setmana d'activitats extraordinàries. Ho vam fer d'un en un menys els que havien anat per parelles. Vam conèixer millor cadascuna d'aquestes institucions.
No va donar temps d'escoltar-les totes però vam quedar que miraríem els blogs d'aquestes persones per poder assabentar-nos de com funcionen aquestes institucions que ens van quedar pendents.

VALORACIÓ

Aquesta classe va ser molt enriquidora. Vam conèixer les diferents institucions educatives que havien visitat els companys, també vam reflexionar sobre el fantàstic llibre de l'Alexandre Jollien. Per tant, va ser una classe molt aprofitosa i molt reflexiva. Em va agradar molt però l'únic inconvenient és que va faltar temps per poder acabar-ho tot.

martes, 22 de diciembre de 2009

Museu Abelló







Museu Abelló

DESCRIPCIÓ:
El divendres de la setmana d'activitats extraordinàries vaig a estar al museu Abelló de Mollet. És un museu d'art. Aquest museu disposa d’un programa de visites i tallers adreçats als diferents nivells educatius. A través dels diferents recorreguts s’observa una selecció de les obres exposades i es provoca el diàleg i la reflexió amb l’objectiu de conèixer diferents procediments artístics i altres conceptes relacionats amb l’art. He de dir que també tenen activitats familiars per al cap de setmana. Els nens primer veuen el museu i després van a l'altre edifici que és la casa del pintor.
Presenta diferents serveis per a cadascun dels cursos.
Els d'educació infantil:
Títol: Obrim l’armari (maleta educativa de la Casa del Pintor Abelló)
Descripció: Treball previ a l’escola amb una maleta educativa en format d’armari rober de joguina, que conte un DVD i diversos jocs per treballar el contingut de la Casa del Pintor i la figura de Joan Abelló. Posteriorment es fa una visita a la Casa del Pintor.
Objectius: Conèixer, experimentar, reflexionar, treballar en grup, ampliar la mirada i els sentits.
Taller: Nova col·lecció de postals. Es portarà a terme a l’aula, un cop feta la visita, i consistirà en la participació de l’inici d’una nova col·lecció de postals. El dossier d’ús de la maleta conté propostes de treball plàstic diferents, relacionades amb l’obra de Joan Abelló
Durada: Visita de 45 minuts
Preu: 2 € per persona (inclou la visita i l’ús de la maleta)
Els de primària del cicle inicial:
Títol: Maletes de Viatge
Descripció: Treball previ a l’escola amb 7 maletes educatives on s’inclouen: 5 jocs, Dvd i un dossier pedagògic explicatiu perquè els professors ho puguin treballar a la classe.
Objectius: Observar, manipular i experimentar amb les maletes de viatge per descobrir diferents mitjans de transport que es fan servir per viatjar arreu del món. Descobrir a la casa diferents exemples gràfics d’alguns d’aquests vehicles.
Taller: La maleta de presentació té unes cartolines per a construir un mòbil amb el mitjans de transport per quedar-se a cada classe, El dossier inclou diferents propostes plàstiques per a treballar a l’aula.
Durada: Visita 45 minuts.
Preu: 2 € per persona.
Els de primària de cicle mitjà:
Títol: Abelló, el pintor viatger
Descripció: Visita dinamitzada amb taller opcional.
Objectius: Fer un recorregut imaginari a través de les pintures de viatges de Joan Abelló; dialogar sobre la diversitat de paisatges i de cultures.
Taller: Elaboració del propi viatge. A partir de diferents materials visuals, l’alumnat elaborarà el seu propi viatge.
Durada: Visita de 45 minuts.
Preu: 2 € per persona, si fan visita i taller.20 € per grup/classe, si sols fan la visita dinamitzada.
Els de primària de cicle superior i l'ESO:
Títol: Un món de paisatges
Descripció: Visita comentada i taller.
Objectius: Mostrar el paisatge com a font d’inspiració artística i explorar les relacions entre el paisatge escrit i el paisatge pintat a partir de l’anàlisi d’alguns exemples literaris i plàstics.
Taller: S’enviarà informació a principis de setembre.
Durada: 1 hora i 30 minuts.
Preu: 2 € per persona
REFLEXIÓ:
Personalment aquest museu em va agradar molt. Tenen activitats adreçades a cadascuna de les edats i això està molt bé. Els petits s'ho passaven molt bé que són els que jo vaig poder veure. Vaig estar amb els de segon de primària. Va ser una experiència molt maca, em vaig divertir molt. L'únic inconvenient és que s'em va passar l'hora massa ràpid.

Comunicació oral, escrita i digital

DESCRIPCIÓ

El passat dia 11 de desembre la Lluïsa Cirera va iniciar la classe dient-nos que només es realitzaria un debat i parlant-nos sobre què faríem el divendres pròxim: recitacions i "qui ets tu?" pendents, parlar sobre l'examen i realitzar possibles preguntes que es podrien fer, etc. Quan vam acabar vam iniciar l'activitat de recitació.I després vam començar l'activitat del Debat que aquesta vegada va ser sobre el nou calendari escolar.
L'equip a favor d'aquest nou calendari va argumentar l'importància de que Espanya s'hauria de posar al mateix nivell que la resta d'Europa mitjançant el nou calendari i que això facilitaria la integració.
L'equip en contra d'aquest calendari va argumentar que aquest horari no es podia aplicar a Espanya pel tema de la crisi econòmica.


REFLEXIÓ:

Pel que fa a les recitacions no hi ha res de nou a dir. Ja se sap que es passen molts nervis però tot i així, penso que ho van fer bé i que van saber controlar-los.
Respecte al tema del debat penso que és una opció acceptable però personalment a mi no m'agradaria que s'implantés aquesta setmana al febrer perquè això comportaria moltes complicacions pels temes dels horaris, de les famílies, dels mestres...
També penso que Espanya va molt endarrerida respecte a la unió europea i que aquesta proposta no és la indicada per arribar a posicionar-nos en un bon lloc internacionalment, crec que hi ha altres maneres de poder dur-ho a terme.

sessió 11

Projecte de treball telemàtic

-http://www.conectandomundos.org/ (enllaç)


Descripció del projecte telemàtic:
Des del mes d'octubre fins a desembre els projectes de treball es basaran en les migracions i el desenvolupament dels pobles des d'una perspectiva humana per tal de fer una societat respectuosa amb les diferents nacionalitats.

Per dur a terme aquest projecte telemàtic hi ha una prèvia inscripció (l'actual del 13 d’octubre al 18 de desembre de 2009) i també facilita al professorat un mòdul de formació pel posterior desenvolupament del projecte (del 18 de gener al 04 de febrer de 2010).

L'alumnat interaccionarà i treballarà conjuntament a través d’Internet cada cicle tindrà una proposta específica, unes orientacions pel professorat i també se'ls facilitarà l'ús d'eines perquè els sigui més fàcil comunicar-se.


Valoració:
Creiem que aquest projecte telemàtic té uns bons continguts I una bona organització, Pel que fa a temàtica, ja que va renovant els projectes de treball cada trimestre i en el mateix projecte telemàtic trobem les Webquests organitzat per edats. Això crea una facilitat per quan els nens vulguin observar la pàgina web. A més a més també es dona una facilitat d’eines tan per alumnes com a professors.

sessió 11

Webquest

- http://www.xtec.es/recursos/webquests/htm/volcans.htm (WebQuest XTEC)

Descripció:

Aquesta WebQuest serveix per a conèixer els volcans ( basada en l'assignatura de ciències de la naturalesa) que servirà pels alumnes de primer, segon i tercer de primària de l'escola rural. Aquesta va ser dissenyada per Paquita Rifà i Teresa Fernández.

En aquesta pàgina podem trobar diversos apartats:

1.Introducció: Fa una petita explicació del tema el qual parlaran i algunes de les preguntes que es contestaran mitjançant aquesta WebQuest. Per tant, al finalitzar de visionar aquesta pàgina tots els dubtes s'hauran resolt.

2.Tasca: es proposa treballar en grups. aquest haurà de realitzar un dossier amb preguntes que haurà realitzat anteriorment la professora. Després es farà un mural i cada grup exposarà tot allò nou que ha après.

3.Procés: Et dona 5 activitats diferents sobre els volcans amb uns fulls on es podrà respondre. A més a més, per a cada activitat també hi haurà una pàgina web per poder investigar sobre l'activitat que s'ha encomanat. (Aquestes activitats aniran incloses al dossier)

4.Avaluació: Es tindrà diversos aspectes per avaluar.

A més a més també s'avaluarà que s'hagi realitzat el dossier.

5. Conclusió: Apareix un mapa dels diferents volcans d'Olot.

6.Dossier pels mestres: Aquesta WebQuest com hem dit abans serveix per a nens de primer segon i tercer de primària d'una escola rural. per aquest petiu els grups estaran barrejats per les diferents edats. Així els més grans podran ajudar als més petits. L'ordinador haurà d'estar dins de l'aula, ja que serà necessari en mots casos. A més a més es treballa per racons i plans de treball, és a dir, que els alumnes treballaran individualment i en alguns moments passaran al racó d'ordinador a desenvolupar la WebQuest.


Valoració:

Creiem que aquesta WebQuest està molt ben organitzada i amb unes propostes de treball molt interessants.
No obstant, aquest tipus de pràctica també es podria realitzar en una casa de colònies. Primer de tot, el professor hauria d'haver imprès les activitats que es proposen i després sense ajuda de l'ordinador, sinó de la natura realitzar aquest dossier.
Encara que, l'opció que donem de les colònies no es podria realitzar l'apartat en què els nens de tercer ajuden els de primer i segon, ja que cada curs marxa a una destinació diferent. I aquest punt és molt interessant, ja que els grans aporten molts coneixements als petits, però els petits també poden aportar altres coses, com per exemple una major creativitat.

Nosaltres coma futurs mestres si haguéssim realitzat aquesta WebQuest hauríem realitzat moltes més activitats, ja que el tema dels volcans si es fa més dinàmic s'aprèn amb molta més facilitat.

domingo, 29 de noviembre de 2009

Metàfores de GITIC

- La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor. Aquesta metàfora es pot comparar amb el programa clic.xtec.cat ja que és l'ordinador qui ens explica i ens valora.

- La metàfora de la construcció: l'ordinador com alumne. Explica el concepte i a la vegada ho entèn. Aquesta metàfora es pot comparar amb el programa Winlogo ja que és el propi alumne el que dóna les instruccions per aprendre.

- La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador. L'ordinador és qui explica els conceptes i després t'avalua. Aquesta metàfora es compara amb el programa Crayon on has de moure tu la bola per poder portar-la fins a l'estrella.

- La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina. L'ordinador facilita l'aprenentatge. Aquesta metàfora es pot comparar amb el dictat ja que són els alumnes mateixos els que es corregeixen les seves faltes.

lunes, 16 de noviembre de 2009

Setmana d'activitats extraordinàries 16/11/09







El cibernàrium és un centre d'alfabetització i capacitació digital que va dirigit a tots els ciutadans. Avui, dia 16/11/09 hi hem anat ja que teníem una conferència a càrrec de José Manuel Pérez i Santiago Tejedor, professors del Departament de Periodisme de la UAB.


En aquesta conferència s'ha parlat de l'ús de les noves tecnologies a la societat actual, però el tema central ha sigut la web 2.0 i l'educació. Parlaven de que la societat ha anat canviant al llarg de tota la història i que cada cinc segons mor un nen als paisos en vies de desenvolupament. Això és evident que ha de canviar. Ells deien que esperen que la web 2.0 ajudi a canviar la situació.


Explicaven la història de les escoles començant per l'escola filosófica, seguit de les escoles del llibre sagrat, tallers gremials, escola burgesa i per últim l'anomenada escola "reserva". A aquesta última se la està qualificant com a centralitzadora, burocràtica, homogeneïtzadora, desincentivadora de l'aprenentatge i potenciadora de la dòcilitat.


Com he dit abans, la societat ha anat cambiant i les tecnologies també. Al 1964 estàvem amb la cinta de casset, al 1977 va sortir el primer ordinador, al 1981 el primer compact disc i al 1995 l'mp3. Això eren uns exemples per demostrar que els temps passen i les tecnologies avancen molt ràpidament.


Quan parlaven de la web 2.0 parlaven de la web de la "gente". Amb la següent foto es veurà clarament per què.



La web 2.0. té una notícia bona i una altra de dolenta. La bona és que "Con internet todos pueden informar" i la dolenta és que "con internet todos pueden informar". Això vol dir que el fet de que tots hi poguem contribuir té els seus avantatges i els seus inconvenients. Tothom pot veure lo de tothom i això a vegades pot portar confusions, problemes,etc...
En resum:

web 1.0

- Lectura

- Pàgina (idea de llibre)

- Estàtica

- Navegador

- Client-Servidor

- Webmasters

- Geeks (experts informàtics)



web 2.0

-Lectura i escriptura compartida

- Missatge, article, post.

-Dinàmica

-Navegador, lector RRS

-Serveis web

-Tots

-Aficionats


Per últim la web 2.0. confia en els seus usuaris, potencia les experiències dels mateixos, permet jugar i en ella no està determinat el comportament de l'usuari.



REFLEXIÓ

Penso que ha sigut una conferència molt interessant encara que des del meu punt de vista ha sigut molt extensa. He après moltes coses noves sobre les noves tecnologies i he creat un ampli esquema de coneixement pel que fa a la web 2.0. i la importància d'aquesta en l'educació.




















Seminari 13/11/09

DESCRIPCIÓ

Vam començar aquesta classe fent un repàs de totes les activitats extraordinàries, els treballs que hem d'entregar i les dates per entregar-los. Després l'Elena Carmona ens va llegir un fragment del llibre " Memorias de una geisha". Una vegada hem acabat la lectura, l'Àngel Carrillo i l'Elena Carmona ens han explicat la actualitat educativa. La notícia triada va ser: "Un niño con diabetes cambia de escuela tras ser discriminado". La veritat és que és una notícia que impacta moltíssim. L'article el vam comentar a la classe i finalment es va arribar a la conclusió de què per part de la família no és fàcil canviar d'escola al nen però que es tindria que fer ja que això és passar-se amb el noi i és fer-li mal.
Una vegada hem acabat l'actualitat educativa, l'Annabel ens va passar un powerpoint amb unes imatges que es podien veure de diferents maneres amb l'objectiu que com a mestres que serem, hem de ser flexibles i saber mirar-nos les coses des de diferents punts de vistes.Per tant, hem d'escoltar les opinions del altres i mai tancar-nos en escoltar només una.

REFLEXIÓ

Aquesta sessió em va semblar molt maca ja que va ser divertida i alhora vam aprendre. Personalment, el que més em va agradar d'aquesta classe va ser el final quan la tutora ens va passar les imatges aquestes del punt de vista perque em van fer reflexionar molt sobre la vocació de mestre encara que també m'atreveria a dir que no només com a mestres sinó que també com a persones. La moneda sempre té dues cares i això és un aspecte a tenir en compte. Mai hem de veure les coses d'una sola manera.

Comunicació oral, escrita i digital 13/11/09

DESCRIPCIÓ

Vam començar la classe amb les recitacions, els poemes, les rondalles i els contes que ens han recitat els companys de classe. Després vam continuar la classe amb el primer debat que tractava les escoles públiques i les escoles privades. L'objectiu era haver fet dos però no ho vam fer perquè no ens quedava temps de fer el següent. MEntre que preparàvem les recitacions, la contabilització del temps, les persones avaluadores...s'ens va passar més temps del que preveiem i per això només vam fer un únic debat que va durar aproximadament vint minuts.
El debat estava dividit en dos grups formats per cinc components cadascun d'ells: els que defenien l'escola pública i els que defenien l'escola privada. La veritat és que a l'hora d'escollir el tema em va semblar que ho van fer molt bé ja que és un tema que dóna molt per parlar. A mi personalment, em van quedar clars tots els arguments que van donar tant un equip com un altre.

REFLEXIÓ

Aquesta sessió de divendres passat em va resultar molt amena i vaig poder aprendre molt respecte al debat. Em va agradar moltíssim la manera que ho van fer i els arguments que van donar per defensar les seves tesis cada grup. Era un tema molt interessant. Pel que fa a les recitacions també van estar molt bé però sempre hi ha aquesta por escènica que fa que no controlem els nervis. A alguns companys se'ls veien molt nerviosos i altres semblava que ho portaven millor, però majoritàriament va sortir molt bé.

APROFUNDIMENT

http://www.educacioninfantil.com/displayarticle162.html

OPINIÓ

Jo personalment penso que els nens van a l'escola a aprendre i dóna igual anar a la pública que a la privada. Si que és veritat que els pares volen la millor educació pels seus fills però també s'ha de tenir en compte que no són millors les escoles públiques que les privades ni a l'inrevés.

lunes, 9 de noviembre de 2009

Sessió gitic 9/11/2009

presentació gitic

http://docs.google.com/present/edit?id=0ARldP8AW0ZfZZGRobXc4d3ZfMmZuejh0cmRj&hl=es

Powerpoint GITIC

domingo, 8 de noviembre de 2009

Seminari 7/11/2009

DESCRIPCIÓ


El divendres passat vam començar la classe de seminari, com sempre, amb la lectura d'un company de classe, que en aquest cas vaig ser jo. Vaig llegir els cinc primers capítols del llibre "Campos de fresas" que tracta sobre una nena que està en coma en l'hospital perque s'ha pres una pastilla d'éxtasi. Quan jo vaig acabar de llegir la Cristina i l'Ethel van començar a fer l'actualitat educativa. Ens van donar una notícia per comentar que parlava sobre els crucifixos a les escoles. Vam estar comentant el tema entre tots. Quan vam acabar de fer aquestes dues activitats, vam estar la resta de l'hora parlant sobre la setmana de activitats extraordinàries. L'Annabel ens va dir a quins centres ens tocaven a cadascú cada dia d'aquestes activitats. Hi havia molts centres, a mi em van tocar a Sabadell i a Ripollet. Finalment, vam acabar la classe entregant-li a la professora l'informe del panorama de revistes catalanes que el meu grup vam tenir un problema i se l'entregarem el pròxim dia.


REFLEXIÓ


Bueno a l'hora d'escollir els centres l''Annabel va dir que si algú tenia alguna preferència per algun o si li feia gràcia anar-hi, llavors els que treballaven van aixecar el braç per poder combinar-s'ho amb el treball. Jo no treballo però també vaig aixecar el braç pel tema de la llunyania. Hi havien dos que m'interessaven i com que ningú els volia fer me'ls van deixar a mi. Un va ser a Sabadell i l'altre a Ripollet. La veritat és que va ser una classe molt entretinguda i tinc moltíssimes ganes de que sigui la setmana de les activitats extraordinàries per poder anar a les escoles. Després a seminari comentarem les nostres experiències i les compartirem amb la resta de companys.

Comunicació oral, escrita i digital

DESCRIPCIÓ

L'últim dia de la classe de COED, la Lluïssa Cirera ens va repartir els treballs de "Com parlar bé en públic". Seguidament vam començar amb l'exercici de recitació d'un poema o d'una rondalla. Aquell dia només ho van fer 15 companys i van començar a fer-ho mitjançant un sorteig que va fer la Lluïssa. Una vegada ja tenien el seu número d'ordre es va començar a fer l'exercici. Les persones que no ens tocava recitar aquest dia tenien que evaluar als companys que hi feien. Per tant, per ordre de llista de tres en tres vam anar avaluant als companys. Ells mateixos també s'avaluaven. La Lluïssa ens va donar un full per poder dur-ho a terme. En aquest full es tenia en compte el control dels nervis, el to de la veu, l'expressió oral, la mirada, la gesticulació, la postura corporal , etc... A mi personalment em va tocar avaluar a la meva companya Sara Olmo.
Una vegada vam acabar aquesta activitat, que tenia que haver durat uns trenta minuts però que al final vam estar una hora, la Lluïssa va començar amb l'avaluació del bloc. Vam fer un altre sorteig i va tocar obrir el primer el bloc de l'Àngel però com no es veia bé amb la pantalla de la classe ho vam deixar estar fins que la LLuïssa trobi la manera millor de poder evaluar-los.
REFLEXIÓ
Penso que aquesta activitat de recitació d'un poema o d'una rondalla està bé pel que fa a aprendre a parlar en públic i més a la nostra futura professió encara que per a nosaltres que acabem de començar es una mica esgarrifós ja que es passen molts nervis i hem de saber controlar-los. Per una altra banda està molt bé fer aquest tipus d'exercicis ja que així ens anem acomiadant amb això de poder parlar en públic. Espero que quen em toqui a mi sàppiga controlar els nervis ja que sóc una noia que amb aquestes coses em poso molt nerviosa. Intentaré controlar-ho i poder fer-ho bé.

miércoles, 4 de noviembre de 2009

Gestió de la informació i Tic 3/11/09

DESCRIPCIÓ

Ahir a la classe de gitic vam començar a montar el vídeo que tenim que fer per grups de tres. Primer el nostre grup el vam portar en un pendrive i vam tenir problemes a l'hora de possar-ho al programa Pinacle Studio 11. Es veu que aquest programa només admet el format Avi i nosaltres havíem gravat el vídeo en format Mov. Per tant, no ens va quedar cap altre remei que utilitzar un conversor que en aquest cas és el StreamClip. Una vegada que el vam convertir en el format adequat, vam poder començar a fer proves amb el programa Pinacle fins que al final vam gravar més de la meitat del nostre projecte. Haurem de quedar per acabar-ho ja que encara ens falten algunes coses.

REFLEXIÓ

Va ser una classe molt entretinguda, em va agradar moltíssim i ja tinc ganes de veure com ha quedat el vídeo. Vam passar dues hores super dinàmiques i amenes. Penso que aquest tipus d'activitats les tindríem que fer més contínuament.

Comentari de text: Internet cambia la forma de leer...y ¿de pensar?

Aquest article es va publicar el 10/10/2008 al diari "El país".
Aquest article plantejava un debat sobre els efectes que produia internet sobre la societat. Alguns experts en les Noves tecnologies, com ara, Nicholas G. Carr, asseguren que ja no es pensa de la meteixa manera que es feia abans, sinó que es pensa menys.Abans es podia passar el temps llegint i ara perdem concentració ja que aquest temps el passem navegant per internet. Això afecta al pensament i a la reflexió.

Altres científics diuen que això passa igual que amb les calculadores.Ara no som capaços ni de realitzar operacions aritmètiques sinó que utilitzem les noves tecnologies per poder calcular-ho. Sobre això es va fer un estudi que consistia en veure com es comportaven els usuaris de dues pàgines web.Finalment, es va observar que aquests usuaris es dedicaven a "donar cops d'ull" als textos, no feien una lectura aprofundint sinó que feien una lectura superficial.

Al final de l'article explica el paper que té aquesta lectura en els adolescents que en comptes de redactar l'informació que troben fan "copiar i pegar" directament de la informació que han trobar a internet i la posen als treballs que els hi demanen.

Comentari de text: l'Hipertext

L'hipertext és una nova forma textual però a la vegada és una manera d'organitzar la informació, una abstracció i una classe de programes informàtics que serveixen per a crear documents digitals tal i com molts teòrics afirmen. També cal dir que l'hipertext a vgades pot enganyar perquè mai no saps que hi ha veritablement darrera d'aquell enllaç.


La literatura hipertextual

Conjunt de textos connectats entre si desde els quals pots accedir els altres.

La hiperliteratura

La hiperliteratura fa referència a la literatura multilineal. Aquest terme va fer aparèixer el concepte d'hiperteoria que s'ocupa d'investigar els hipertextos i els hipermèdia.

lunes, 2 de noviembre de 2009

TÒPICS

TÒPIC 1: UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES

Penso que és veritat perque quan un llegeix algun diari, alguna revista o simplement veu la televisió, sempre ens mostren la informació acompanyada d'una foto que fa emfatitzar aquesta informació que es vol transmetre. Les persones en veure la foto sempre són més sensibles a allò que es veu i per tant ajuden a comprendre millor el que es vol dir encara que sempre tenim l'inconvenient de que amb això de les noves tecnologies es puguin retocar aquestes fotos.

TÒPIC 2: DAVANT DE LA TELEVISIÓ, EL RECEPTOR ÉS PASSIU

Penso que això és veritat també perque la televisió és una tecnologia molt present a la nostra societat i que té una gran rellevància. Tot el que surt a la televisió l'està veient un munt de persones i ha de ser "lliure" però sense sortir-se d'uns límits. També és veritat que sempre posen els típics esteriotips com ara a les noies primes, als nois prims, etc... Això fa que es crein problemes d'altres tipus a la nostra societat com ara, agafar complex. PEr tant, potser perillòs.

TÒPIC 3: LA VIOLÈNCIA VISTA A LA TELEVISIÓ O AL CINEMA, GENERA VIOLÈNCIA

No necessàriament la violència que surt a la televisió s'ha de reproduir a la realitat però clar torno a dir que la televisió és un mitjà de comunicació i que la veu tothom per tant, s'hauria de possar menys escenes d'aquest tipus per poder prevenir qualsevol acte violent a la societat i també per fer entendre que la realitat no té perquè ser així sempre.

TÒPIC 4: LA TELEVISIÓ ÉS UN MITJÀ GENERADOR DE "MODES"

La televisió està clar que genera diferents modes i fa que la societat vulgui ser com a tal. S'han d'utilitzar modes on tothom es pugui sentir reflexat i no només posar els modes que interessen a un tipus de societat en concret.

TÒPIC 5: LA TELEVISIÓ ÉS UNA FINESTRA OBERTA A LA REALITAT

La televisió ens mostra la realitat o més ben dit, hauria de mostrar la realitat tal i com és sense manipular-la. Quan dic això em refereixo als aspectes religiosos, culturals, ètnics, polítics, socioeconòmics, etc...

TÒPIC 6: ELS MITJANS DE MASSES INSENSIBILITZEN LES CONSCIÈNCIES

Amb la televisió rebem moltes informacions i moltes notícies de tota mena. Rebem de molt bones, de no tan bones i de dolentes. Aquestes últimes són les que fan que els espectadors acaben insensibilitzant-nos ja que són notícies que cada vegada més s'estan convertint en el nostre dia a dia. A veure en part és veritat que la realitat és així i que em d'assabentar-nos de tot el que passa ja sigui bo o dolent, però arriba un moment que de tant escoltar notícies dolentes acabem per assumir-ho i insensibilitzar-nos menys.

2/11/2009 Comunicació oral, escrita i digital

DESCRIPCIÓ

Avui a la classe de comunicació oral, escrita i digital hem estat fent les exposicions del treball que ens va encarregar la Lluïssa fa més d'un mes. Aquest treball consistia a fer una descripció creativa d'una persona de la classe sota el títol: "Qui ets tu?".
Al començar la classe la Lluïssa ens ha dit que poséssim les fotos de la persona que hem descrit a la paret per poder després explicar tot el procés que hem seguit per poder a dur a terme aquest treball.
Després, individualment hem començat a sortir per ordre de llista per explicar davant de tota la classe els pasos que hem seguit. també cal dir que només teníem dos minuts per poder fer aquesta exposició.
La meva era sobre la Mònica Gutiérrez. La vaig descriure a ella perque és una de les primeres persones que vaig conèixer a la univesitat i vam agafar confiança molt ràpidament. A la meva redacció la he comparat amb el mar perque un dels aspectes més importants i destacables de la seva personalitat és la tranquil.litat que em transmet. Si la heu pogut observar al meu bloc us donareu compte de que durant tota la descripció la estic comparant psicològicament amb la platja.
Per a l'exposició d'avui he preparat una cartulina gran amb les fotos d'ella més importants i que millor reflexaven els seus trets característics.

REFLEXIÓ

Penso que la classe d'avui ha sigut molt interessant ja que hem pogut conèixer més a fons com són els companys de classe. A més com hem estat les dues hores fent això s'ens ha passat la classe molt ràpida i molt amena.
Aquest tipus d'activitats trobo que estan molt bé perque ens ajuden a socialitzar-nos amb els companys i poder crear un bon ambient a la classe i això farà que entre tots tinguem més ganes d'aprendre.
Finalment, penso que s'haurien de fer més sovint activitats com aquesta.

domingo, 1 de noviembre de 2009

QUI ETS TU?



LA MÒNICA, UN MAR INFINIT
La Mònica és com una platja, és una persona molt tranquil•la i molt pacífica.
La platja està formada per dues parts: el mar i la sorra, igual que la Mònica que té la seva part física i la seva personalitat. Si que és veritat que la sorra de cada platja és diferent igual que el físic de cada persona però el més important de la platja és el mar i el de les persones el seu interior. En el cas de la Mònica és com una platja molt neta on s’està bé al seu costat, amb l’aigua molt cristal•lina. Ella és una persona molt transparent, es mostra tal i com és.
La platja és un paisatge que alegra i amb la Mònica al meu costat no hi ha cap dia que sigui trist i si és així busca la manera de fer-me treure un somriure.
La platja és molt relaxant i la Mònica també ho és.
Respecte a la part física igual que a la sorra de la platja només s’ha de dir que cada persona és com és i que en el cas de la Mònica és molt maca.
En quant al mar i a la part de la personalitat mencionaré diversos aspectes: Primerament que el mar es veu d’una manera o d’un altra depenent de la llum del sol que li reflexa a cada moment del dia; La Mònica depenent de com sigui o es comporti una persona amb ella serà d’una manera o d’una altra envers aquesta persona. Relacionat amb això, s’ha de dir que l’aigua del mar depenent de l’època de l’any està més freda o més calenta; La Mònica, depenent de cada situació, de cada moment pot ser d’una manera o d’una altra adequant-se al context. Cal dir que ella és simpàtica, responsable, comprensible, amable i molt amiga de les seves amigues.
A la platja mai t’avorreixes perquè sempre tens alguna cosa a fer i amb la Mònica passa el mateix, quan estic amb ella mai m’avorreixo i sempre fem alguna cosa com ara, parlar, riure, passejar, comprar, sortir juntes, ...
Al mar quan bufa el vent sempre hi ha onades; en el cas de la Mònica encara no he viscut aquest paisatge ja que des de que la conec mai ens hem barallat ni tan sols ens hem donat una mala contestació.
La veritat és que des del primer dia que la vaig veure la Mònica em va transmetre bona sensació com si m’entrés un vent suau per tot el cos. Aquest vent suau que em va transmetre la Mònica es pot comparar amb la brisa del mar. En definitiva, la Mònica és una noia que transmet bones sensacions a tothom que la coneix.
A sota del mar hi ha un fons marí que encara que no es vegi és molt gran; en el cas d’ella aquest fons és el seu cor que és un lloc on no tothom pot arribar encara que sigui enorme. Només arriben les persones que ella estima. També he de dir que a diferència de totes les platges del món, la Mònica és una platja molt dolça. És una noia molt suau, encantadora, propera, confident i molt bona amiga. M’agrada molt la seva manera de ser.
Una altra cosa que té en comú amb la platja és que només veure-la ja tens ganes de conèixer-la. Per últim la compararé amb la infinitat del mar. El mar és infinit i ella també perquè és una persona maquíssima i amb un gran paradís al darrere.
Finalment, espero poder arribar al seu fons, conèixer-la més com a persona i també espero portar-li el meu gra de sorra i passar a formar per sempre part de la seva vida.

sábado, 31 de octubre de 2009

Seminari


DESCRIPCIÓ
L'últim dia de seminari vam començar la classe, com sempre, amb les lectures en veu alta i a continuació vam seguir amb la premsa educativa. Les lectures les van fer l'Eva i la Sònia i la premsa educativa en Javi i en Sergio.
Seguidament la tutora,l 'Annabel, ens va dir que ens posàrem en grups de tres i que ajuntéssim les característiques que ha de tenir un mestre i les posarem en comú en grup. De les deu característiques que teníem que portar fetes de casa, tres van ser seleccionades per cada grup fins que al cap de deu minuts vam posar-les tots els grups en comú i les vam escriure a la pissarra.
Després vam estar parlant de la feina que tenim que fer per al divendres que ve que consistirà en agrupar totes les revistes educatives que hi hagi a tota Catalunya, extreure les característiques principals de cadascuna d'elles i redactar un informe sobre el panorama actual d'aquestes revistes a Catalunya. Per últim l'Annabel Fontanet ens va dir que teniem que llegir-nos el llibre "L'el.logi de la feblesa".

REFLEXIÓ
Aquesta classe penso que és molt útil en quant a fer madurar als alumnes ja que parlem, ens escoltem,ens ajudem... però el que més m'agrada és que ens socialitzem els uns amb els altres i sempre hi ha molt bona comunicació entre tots els membres de la classe. El seminari és una classe molt dinàmica i alhora educativa. Penso que està molt bé això del seminari i estaria bé tenir alguna classe més a la setmana.

miércoles, 28 de octubre de 2009

SESSIÓ 6 ANUNCI

En aquest anunci es pot veure a un pop que està netejant la seva casa. Com és un pop, òbviament té diversos tentacles i en aquest vídeo es pot observar que utilitza cada un d’aquests tentacles per poder fer les feines domèstiques com ara planxar, passar l’aspirador, regar les plantes i rentar els cristalls. El missatge que ens vol transmetre és que aquest ambientador amb olor de Nenuco té una olor que olora a net. És per això que al final quan posa l’ambientador a la seva casa s’assenta al sofà tranquil•lament movent el bressol del seu bebè mentre es pren un cafè com deixant clar que ja acabat de netejar i que ja l’ha posat l’últim toc a la neteja.

El decorat que presenta aquest anunci és molt cridaner ja que l’escena se centra en una casa plena de colors de tota mena.
El pop està situat en un pla central excepte quan surt la imatge del producte anunciat que queda una mica al costat i exalta la imatge de l’ambientador. Pel que fa a la música, no en té fins al moment en què el pop acaba de parlar i s’anuncia el que és ben bé el producte. En aquest moment hi ha una música a un ritme moderat que fa més agradable l’anunci de l’ambientador Air Wick.


En aquest anunci només surt com a personatge el pop que ens transmet el model d’un animal que en aquest cas el personifica i fa com una comparació entre els tentacles del pop amb les feines que pot fer a la mateixa vegada amb cadascun d’ells.


El pop ens transmet un discurs:
“Oh! La verdad es que cuidar de mi casa no es fácil por eso aprecio las cosas que me hacen sentir bien, como el nuevo ambientador eléctrico Air Wick, frescor de colonia Nenuco. Una fragancia fresca y ligera. Prueba la nueva fragancia Nenuco de Air Wick.”
Me siento bien en casa. Y ahora la fragancia Nenuco también disponible en freshmatic y minifreshmatic.”
La expressió subratllada en negreta és l’eslògan de la marca Air Wick.
Pel que fa a la veu també s’ha de dir que al pop li han posat una veu femenina i penso que això té algun significat en quant a que estem parlant de les feines domèstiques.


Finalment, penso que aquest anunci és molt original a l’hora d’explicar el tema central. Ho fa amb la imatge d’un pop que crida molt l’atenció de l’espectador i amb una decoració molt acolorida que també té aquesta funció: atreure a l’espectador amb l’objectiu de vendre el producte.

lunes, 26 de octubre de 2009

domingo, 18 de octubre de 2009

COMUNICACIÓ ORAL, ESCRITA I DIGITAL

L'altre dia,el 16/10/2009, vam fer classe de Comunicació oral, escrita i digital. Vam començar la classe llegint un poema que ens tenia preparat la Lluïsa Cirera.
Seguidament vam continuar agafant apunts sobre les característiques del llenguatge oral i escrit. També vam parlar sobre les notes de l'examen de català que han sigut, en general, bastant péssimes.En quant a aquest tema crec hem de possar remei.

REFLEXIÓ
Pel que fa al contingut d'aquesta assignatura penso que és una bona opció el fet de que tinguem que cursar-la ja que com a futurs mestres necessitem saber parlar i escriure bé el català.
Respecte al tema del exàmen espero millorar el nivell de català per poder assolir sense cap mena de dificultats aquesta assignatura.

miércoles, 14 de octubre de 2009

miércoles, 7 de octubre de 2009

DIA DE SEMINARI

Avui dia 7/10/2009 hem fet la classe de seminari. Hem començat la classe amb una lectura que ens ha fet en Javi. Ha llegit en veu alta davant de tots els de la classe. Després hem estat fent activitats amb la nostra tutora l'Annabel Fontanet. Hem recordat els moments que més ens agradaven i els que més ens avorrien quan feiem educació primària. Ha sigut molt divertit, ens hem rigut molt i hem pogut compartir les nostres experiencies amb els companys de classe. Pel dia següent hem de portar un relat referent a tots els temes que hem tractat des del primer dia fins avui.
ELLA ELLE L'A
C’est comme une gaiete
Comme un sourire
Quelque chose dans la voix
Qui parat nous dire “viens”
Qui nous fait sentir etrangement bien.
C’est comme toute l’histoire
Du peuple noir
Qui se balance
Entre l’amour et l’desespoir.
Quelque chose qui danse en toi
Si tu l’as, tu l’as
Ella, elle l’a
Elle l’a Ou ou ou ou ou ou ou
Ce je n’sais quoi
Elle l’a Ou ou ou ou ou ou ou
Que d’autres n’ont pas
Qui nous met dans un drale d’etat.
Ella, elle l’a Ella, elle l’a
Elle l’a Ou ou ou ou ou ou ou
Ella, elle l’a.
Elle a ce tout petit supplement d’acme,
Cet indefinissable charme,
Cette petite flamme.
Tape sur des tonneaux,
Sur des pianos,
Sur tout ce que dieu peut te mettre entre les mains
Montre ton rire ou ton chagrin.
Mais que tu n’aies rien, que tu sois roi
Que tu cherches encore les pouvoirs qui dorment en toi
Tu vois ça ne s’ach?te pas
Tu l’as tu l’as
Ella, elle l’a

so retocat

lunes, 28 de septiembre de 2009

Exercici GITIC


Prova d'enllaços

Tal com diu la sara(http://saraolmo.blogspot.com/), jo també estic d'acord amb ella de que el seminari serveix per conèixer millor als companys, tant els més tímids com els no tan tímids. És una classe per parlar i dialogar amb els diferents companys de classe.

La veritat és que estic d'acord amb la Mònica (http://www.nika812.blogspot.com/) quan diu que la primera classe de seminari ens va servir per començar a perdre la por escènica de parlar en públic.

sábado, 19 de septiembre de 2009

Les noves tecnologies

La veritat és que això de los noves tecnologies és una cosa que avui dia està molt present entre nosaltres perque comparteixen part de la nostra vida, però això és així des de fa uns quants anys, perque antigament aquestes no hi eren encara.
Jo, en el meu cas, hi estic acostumada a les noves tecnologies perque des de ben petita les he utilitzat. Les noves tecnologies que més he utlitzat al llarg de la meva vida són el mòbil, l'ordinador, l'mp3 i l'mp4. Com totes les coses, tenen els seus avantatges i els seus inconvenients. Un avantatge: que en són molt útils per poder facilitar-nos les coses. Un inconvenient: que ens hem acostumat a dependre d'elles i de vegades això no és bo.
En conclusió, són avenços que es van produint i ens hi hem d'acostumar a manejar-les per poder estar al dia encara que no ens agradin massa.